petrezselyem zöld | 1 csokor |
---|---|
tejföl | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka | 3 darab |
babérlevél | 2 darab |
burgonya | 4 darab |
gerezd fokhagyma | 2 darab |
margarin | 2 evőkanál |
csicseriborsó | 200 gramm |
Burgonyás csicseriborsó leves a Levesek kategóriában
A csicseriborsót áztassuk be fél napra. (ha tovább áztatjuk, akkor ne felejtsük el cserélgetni róla a vizet.) A hagymát aprítsuk fel és dinszteljük üvegesre az olajon. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és pirítsuk a hagymával együtt még egy percet.
A főzés vége előtt kb. 15 perccel adjuk hozzá az apró kockára vágott krumplit. Főzzük meg a levesben a krumplit puhára.
A levest szükség szerint még sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tejfölt és keverjük el benne. Tálaljuk a felaprított petrezselyem zölddel.
Adjuk hozzá a leszűrt és átöblített csicseriborsót, a babérleveleket és öntsük fel kb. 1.5 liter vízzel.Forraljuk fel, adjuk hozzá a Knorr Füstölt hús ízesítőket. Főzzük puhára, kb. 80 perc alatt.