Burgonyamártás sültekhez
Burgonyamártás sültekhez
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 50 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • szegfűbors - 4 mag
  • babérlevél - 1 darab
  • burgonya - 500 gramm
  • liszt - 30 gramm
  • szárított petrezselyem - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A margarint hevítsük fel, tegyük rá az apróra vágott hagymát, rövid ideig pirítsuk, majd keverjük el a liszttel.
  2. Keverjük az elkészült hagymás rántáshoz a Knorr Marhahúsleves-kockából készült levest. Tegyük bele a szegfűborsot és a babérlevelet.
  3. Kockázzuk fel a burgonyát és főzzük meg enyhén sós vízben.
  4. A megfőtt burgonyát keverjük bele a rántással készült alapba és forraljuk fel. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal. Legvégül adjuk hozzá a petrezselymet és mégegyszer forraljuk át. Sült húsok mellé kínáljuk.