Burgonyaleves kolbásszal
Burgonyaleves kolbásszal
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 4 dekagramm
  • sárgarépa - 10 dekagramm
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 3 darab
  • burgonya - 30 dekagramm
  • liszt - 3 dekagramm
  • füstölt kolbász - 12 dekagramm
  • zeller - 10 dekagramm
  • aprított petrezselyemzöld - 1 csokor

Elkészítés:

  1. Margarinon megpároljuk a kockára vágott sárgarépát és zellert. Ne nagy lángon dolgozzunk, mert megég a margarin, és megpirul a zöldség.
  2. Ha a zöldség félig megpuhult, és elfőtte a levét, megszórjuk liszttel.
  3. Felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a Knorr Tyúkhúsleves kockát, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Adagonként 3-4 dl, tehát 1.5 L vizet számoljunk, és fél liter vízhez 1 leveskockát. Mivel tyúkhúsleves kockával dolgozzuk, ügyeljünk a sózásra.
  4. Beletesszük a kockára vágott burgonyát és a finomra vágott petrezselyem zöldet, és készre főzzük, főzés közben többször keverjük meg, nehogy leégjen.
  5. Ízlés szerint dúsíthatjuk tejföllel vagy tejszínnel, hozzá adjuk a karikára vágott kolbászt.
  6. Végül kóstoljuk meg, ha az étel igényli, utóízesítünk, sóval vagy delikáttal, de utána nélkülözhetetlen az újbóli kiforralás.