Burgonyakrokett
Burgonyakrokett
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 15 dekagramm
  • burgonya - 40 dekagramm
  • liszt - 15 dekagramm
  • tojássárga - 1 darab

Elkészítés:

  1. A burgonyát héjjastul mossuk meg, és sós vízben főzzük meg. Forrástól számítva kb 25-30 perc alatt fő készre.(Legjobb, ha egyenkletes nagyságú kicsi krumplikat válogatunk ki.)
  2. Miután kihűlt a burgonya, pucoljuk meg, és krumplinyomón törjük át.
  3. Keverjük hozzá a lisztet, a tojás sárgáját, pici sót és a szerecsendiót.
  4. Formázzunk a tésztából kb. 4 cm hosszú kicsi hengereket, és forgassuk a zsemlemorzsába.
  5. Hevítsünk egy edényben olajat, és ha forró az olaj, süssük benne aranybarnára a kroketteket.