Burgonyakrémleves sült baconnal
Burgonyakrémleves sült baconnal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • tejföl - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • babérlevél - 4 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 80 dekagramm
  • liszt - 1 evőkanál
  • szerecsendió - 1 csipetnyi
  • bacon - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A burgonyákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és egy lábasba feltesszük főzni. Épp csak annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A csipet szerecsendiót, babérlevelet is hozzáadjuk.
  2. Ha a burgonyánk puhára főtt kb 20 perc alatt, kivesszük a babérleveleket és botmixerrel pépesítjük.
  3. A tejfölben elkeverjük a lisztet és a tejfölös habarást hozzáadjuk, elkeverjük, majd forralunk rajta egyet kb 2 perc alatt.
  4. A margarint egy serpenyőbe tesszük, és megpirítjuk benne a bacon szalonnát kb 5 perc alatt.