Burgonya saláta gombával és savanyú káposztával
Burgonya saláta gombával és savanyú káposztával
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 liter
  • savanyú káposzta - 150 gramm
  • burgonya - 1 kilogramm
  • olíva olaj - 100 milliliter
  • Knorr Zöldségleveskocka - 4 darab
  • kapor - 1 csokor
  • csiperkegomba - 400 gramm
  • lilahagyma - 3 darab
  • ecet - 1 evőkanál
  • cukor az ÍzesÍtéshez - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A burgonyát alaposan mossuk meg, főzzük meg a héjában a Zöldségleves-kockával ízesített vízben.
  2. Mikor a burgonya félig kész, adjuk hozzá a megtisztított gombát és főzzük puhára. Szűrjük le.
  3. Hűtsük le őket, majd pucoljuk meg a burgonyát. A gombával együtt szeleteljük fel.
  4. Vágjuk apróra a hagymát és káposztát, majd adjuk a burgonyához és gombához. Ízesítsük ecettel, olajjal, cukorral, majd keverjük össze. Szórjuk meg frissen vágott kaporral.