víz | 2 liter |
---|---|
savanyú káposzta | 150 gramm |
burgonya | 1 kilogramm |
olíva olaj | 100 milliliter |
Knorr Zöldségleveskocka | 4 darab |
kapor | 1 csokor |
csiperkegomba | 400 gramm |
lilahagyma | 3 darab |
ecet | 1 evőkanál |
cukor az ÍzesÍtéshez | 1 evőkanál |
Burgonya saláta gombával és savanyú káposztával a Saláták kategóriában
A burgonyát alaposan mossuk meg, főzzük meg a héjában a Zöldségleves-kockával ízesített vízben.
Mikor a burgonya félig kész, adjuk hozzá a megtisztított gombát és főzzük puhára. Szűrjük le.
Hűtsük le őket, majd pucoljuk meg a burgonyát. A gombával együtt szeleteljük fel.
Vágjuk apróra a hagymát és káposztát, majd adjuk a burgonyához és gombához. Ízesítsük ecettel, olajjal, cukorral, majd keverjük össze. Szórjuk meg frissen vágott kaporral.