Bundázott csirkeszárny
Bundázott csirkeszárny
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • liszt - 10 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • gomba - 10 dekagramm
  • Knorr Fokhagymás Ízbomba - 1 darab
  • világos sör - dl
  • füstölt sonka - 10 dekagramm
  • csirkeszárny - 1 kilogramm
  • őrölt fekete bors - 1 teáskanál
  • KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A csirkeszárnyakat kettévágjuk, a szárnyvégeket levágjuk, és leveshez később felhasználjuk. A húsdarabokat megfűszerezzük a KNORR grill fűszerrel és 10 percre félretesszük.
  2. Közben a gombát megtisztítjuk, és a sonkával, valamint a megmosott petrezselyemzölddel együtt ledaráljuk, vagy nagyon apróra daraboljuk. A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, 1 kiskanál Delikát 8-at, megborsozzuk, és belekeverjük a szétmorzsolt KNORR fokhagymás ízbombát, összekeverjük a gomba-, sonkadarálékkal.
  3. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta massza legyen belőle. A szárnyakat először lisztben, majd a tésztában megforgatjuk, és forró olajba téve 6-8 perc alatt szép pirosra megsütjük.