tojás | 1 darab |
---|---|
petrezselyemzöld | 1 csokor |
liszt | 10 dekagramm |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
gomba | 10 dekagramm |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 1 darab |
világos sör | dl |
füstölt sonka | 10 dekagramm |
csirkeszárny | 1 kilogramm |
őrölt fekete bors | 1 teáskanál |
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill | 1 evőkanál |
Bundázott csirkeszárny a Főételek kategóriában
A csirkeszárnyakat kettévágjuk, a szárnyvégeket levágjuk, és leveshez később felhasználjuk. A húsdarabokat megfűszerezzük a KNORR grill fűszerrel és 10 percre félretesszük.
Közben a gombát megtisztítjuk, és a sonkával, valamint a megmosott petrezselyemzölddel együtt ledaráljuk, vagy nagyon apróra daraboljuk. A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, 1 kiskanál Delikát 8-at, megborsozzuk, és belekeverjük a szétmorzsolt KNORR fokhagymás ízbombát, összekeverjük a gomba-, sonkadarálékkal.
Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta massza legyen belőle. A szárnyakat először lisztben, majd a tésztában megforgatjuk, és forró olajba téve 6-8 perc alatt szép pirosra megsütjük.