Bulgur rizottó édesköménnyel
Bulgur rizottó édesköménnyel
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • édeskömény gumó - 400 gramm
  • olíva olaj - 60 gramm
  • vöröshagyma finomra vágva - 150 gramm
  • bulgur - 300 gramm
  • narancs - 2 darab
  • víz - 700 milliliter
  • friss menta apróra vágva - 30 gramm
  • friss petrezselyem zöld (aprítva) - 50 gramm
  • lime leve és reszelt héja - 1 darab
  • feta sajt - 75 gramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • só, bors - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Forrósítsuk fel az olíva olajat egy nagyobb lábosban.
  2. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott édesköményt és pirítsuk 10 percig, állandóan kevergetve. Ha már kapott egy szép pirult színt és meg is puhult kissé, akkor vegyük ki a lábosból és tegyük félre.
  3. Majd tegyük a hagymát a lábosba és pirítsuk meg a maradék olajon.
  4. Adjuk hozzá a bulgurt, pirítsuk kissé. Majd Öntsük föl forró vízzel és a 2 narancs levével.
  5. Tegyük bele a Knorr leveskockát, majd hozzuk forrásba.
  6. Majd vegyük lejjebb a lángot, fedjük le és főzzük 15-20 percig, míg a bulgur meg nem puhul.
  7. Keverjük hozzá a korábban félretett édesköményt és a zöldfűszereket. Adjuk hozzá a lime levét és héját, egy kis plusz olíva olajat. Ízesítsük egy kis sóval, borssal, ha szükséges. .
  8. Majd tálaláskor szórjuk meg a morzsolt fetával és a maradék zöldfűszerrel.