Feltöltve:

Bulgur rizottó édesköménnyel

timer 25
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

édeskömény gumó400 gramm
olíva olaj60 gramm
vöröshagyma finomra vágva150 gramm
bulgur300 gramm
narancs2 darab
víz700 milliliter
friss menta apróra vágva30 gramm
friss petrezselyem zöld (aprítva)50 gramm
lime leve és reszelt héja1 darab
feta sajt75 gramm
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
só, bors1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Forrósítsuk fel az olíva olajat egy nagyobb lábosban.

  2. 2. lépés

    Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott édesköményt és pirítsuk 10 percig, állandóan kevergetve. Ha már kapott egy szép pirult színt és meg is puhult kissé, akkor vegyük ki a lábosból és tegyük félre.

  3. 3. lépés

    Majd tegyük a hagymát a lábosba és pirítsuk meg a maradék olajon.

  4. 4. lépés

    Adjuk hozzá a bulgurt, pirítsuk kissé. Majd Öntsük föl forró vízzel és a 2 narancs levével.

  5. 5. lépés

    Tegyük bele a Knorr leveskockát, majd hozzuk forrásba.

  6. 6. lépés

    Majd vegyük lejjebb a lángot, fedjük le és főzzük 15-20 percig, míg a bulgur meg nem puhul.

  7. 7. lépés

    Keverjük hozzá a korábban félretett édesköményt és a zöldfűszereket. Adjuk hozzá a lime levét és héját, egy kis plusz olíva olajat. Ízesítsük egy kis sóval, borssal, ha szükséges. .

  8. 8. lépés

    Majd tálaláskor szórjuk meg a morzsolt fetával és a maradék zöldfűszerrel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem