Feltöltve:

Bukta szilvával

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

reszelt citromhéj0.5 adag
Ráma12 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tojás1 egész
tojássárgája3 darab
tej3 dl
rétesliszt30 dekagramm
finomliszt30 dekagramm
1 kis

Töltelék

szilva1 darab
fahéj1 darab
cukor1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először elkészítem a kovászt: a langyos tejbe beleteszem a porcukrot, a lisztet, belemorzsolom az élesztőt, majd kb. 5 perc alatt megkelesztem. Egy nagyobb kelesztőtálba teszem a 60 dkg lisztet, beleöntöm a kovászt. Külön edénybe teszem a tejet, elkeverem benne a három tojássárgát meg az egész tojást, hozzáadom a cukrot, az olvasztott, de nem forró Ramát, a reszelt citromhéjat, a sót, majd a lisztbe belekeverve jól kidolgozom lágy tésztává. Meleg helyen fél órát kelesztem, majd lisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagságúra kisodrom, és hosszúkás négyszögekre vágom. Ezeket megtöltöm a kimagozott, cukorban, fahéjban megforgatott szilvával, és összenyomkodom. A tepsit Ramával kikenem, rárakom a buktákat, és hogy össze ne ragadjanak, mindegyiket külön-külön Ramával megkenem. A tepsin még 15 percig pihentetem, majd 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütöm. Mikor kész, kiborítom a tepsiből, a kihűlt buktákat tálra rakom, és porcukorral meghintve tálalom. Frissen, még melegen a legfinomabb.



Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem