Feltöltve:

Bújtatott keltes

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

olaj a sütéshez1 liter
1 csipetnyi
tojássárgája1 darab
rum1 evőkanál
Ráma1 evőkanál
élesztő2.5 dekagramm
liszt50 dekagramm
porcukor a szóráshoz1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, a rummal, és a sóval jól összedolgozzuk, (ha túl keménynek tűnik, pici tejet adunk hozzá). A rétestészta keménységű tésztát cipóba formáljuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Ezután késfok vastagságúra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat egyenként laza mozdulatokkal gömbé formáljuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve, szalvétán lecsepegtetjük, és porcukorban meghempergetve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem