Buffalo csirkeszárnyak
Buffalo csirkeszárnyak
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 0.25 dekagramm
  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • majonéz - 0.5 dl
  • olaj - 500 milliliter
  • joghurt - 0.5 dl
  • zellerszár - 4 darab
  • chiliszósz - 3 evőkanál
  • kék sajt - 60 gramm
  • csirkeszárny - 1.5 kilogramm
  • almaecet - 1.5 evőkanál
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 25 gramm

Elkészítés:

  1. A zellert vágjuk oszlopokra, majd tegyük jeges vízbe 30 percre.
  2. Morzsoljuk össze a kék sajtot, adjuk hozzá a majonézt, joghurtot és aprított fokhagymát. Alaposan keverjük össze.
  3. Vágjuk le a csirkeszárnyak végét, majd felezzük el őket. Szórjuk meg bőségesen Sült csirke fűszerkeverékkel.
  4. A szárnyakat forró olajon süssük 5-8 percig, majd szedjük ki és csepegtessük le. Ezután süssük 180 fokos sütőben 20 percig.
  5. Vegyük ki a sütőből, majd locsoljuk le olvasztott margarinnal, chiliszósszal és ecettel. Tálaljuk zellerrel és az elkészített sajtos szósszal.