Feltöltve:

Budapesti almatorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Az almatöltelékhez

cukor100 gramm
vaníliás pudingpor2 evőkanál
szeletelt mandula80 gramm
mazsola50 gramm
fahéj2 teáskanál
vaníliás cukor1 csomag
alma1.2 kilogramm

A tetején lévő habhoz

darált mandula50 gramm
cukor50 gramm
tojásfehérje1 darab

A tésztához

liszt30 dekagramm
1 csipetnyi
cukor60 gramm
sütőpor2 teáskanál
tejföl2 evőkanál
tojás1 darab
lágy Rama Vajas íz16 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőporos lisztet elmorzsolod a vajas ízzel, majd ráütöd a tojást, s hozzáadod tejfölt, a cukrot, a sót. Ez a tészta kicsikét lágy, így alufóliába csomagolva – ha szétvet a szabadidő – tedd a hűtőbe pár órára, vagy a fagyasztóba 15 percre. Így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.

  2. 2. lépés

    Miután lejárt az idő, oszd egy nagyobb és egy kisebb részre, nyújtsd ki lehetőleg KÖR alakúra a nagyobbat, nyomkodd bele egy gyümölcstortaformába, de úgy, hogy a szélére is jusson ám!
    Ezt most 10-15 perc alatt 180 °C-on elősütjük.

  3. 3. lépés

    Az almákat hámozd meg, a magházat távolítsd el, feltéve ha nem akarsz kellemetlen perceket szerezni annak akinek készül. A cukorral együtt kezdd el párolni, add hozzá a mazsolát is. A pudingport keverd el egy kis vízzel csomómentesre, majd keverd hozzá az almákhoz, amikor már kicsit levet eresztettek. Így most kaptál egy sűrű, diszkréten ám, de érezhetően megbúvó vaníliapuding által összetartott almatölteléket.

  4. 4. lépés

    Amikor már rotyog a mártás, öntsd hozzá a szeletelt mandulát, s húzd le a tűzről.

  5. 5. lépés

    Öntsd rá az elősütött tésztára, majd takard le a maradék tésztával, amelyet remélem nem felejtettél el félretenni. Ezt is kb. kör alakúra célszerű kinyújtani, a torta tetejére illeszteni, s a széleket jól összenyomkodni.
    A tetejét lekenheted egy kis tojássárgájával is extraként. Süsd ezt a félkész tortácskát 20 percig 175 -200 fokon.

  6. 6. lépés

    Egy tojásfehérjét verj habbá 5 dkg cukorral, majd szórj bele 5 dkg darált mandulát, s kend a torta tetejére.

  7. 7. lépés

    A gyönyörű kreálmányt még 10-15 percig süsd légkeverésen kb. 170 °C-on, más sütőben 200 °C-on.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0