Brummogó
Brummogó
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tortalap

    • tojás - 6 darab
    • porcukor - 14 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • kakaó - 3 dekagramm
    • darált dió - 8 dekagramm
    • liszt - 7 dekagramm

    Piskótalap

    • tojás - 6 darab
    • porcukor - 14 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • rétesliszt - 14 dekagramm

    krem

    • tojás - 4 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • kakaó - 3 dekagramm
    • darált dió - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Tortalap: a tojássárgát, a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a kakaót keverőtálba tesszük, majd jól kikeverjük. Utána hozzáadjuk a diót és a keményre felvert tojásfehérjét a liszttel felváltva összeforgatjuk.Ramával kikent és liszttel beszórt tortaformába öntjük és mérsékelt tűzön megsütjük. Piskótalap: a tojássárgát, a porcukrot, a citromhéjat jól kikeverjük, a tojásfehérjéből kemény habot verünk és a liszttel együtt könnyedén a már kikevert tojássárgába keverjük. A tésztát kikent tepsiben megsütjük. Krém: fémtálba tesszük az egész tojásokat, beleszórjuk a porcukrot, a Ramát, a kakaót és a diót. Gőz fölött addig keverjük habverővel, amíg sűrűsödni nem kezd. Ezután a gőzről levesszük. Összeállítás: a tortalapot kettévágjuk és megkenjük mind a két lapját a krémmel. A piskótalapot is lekenjük a krémmel és kb 3 cm-es egyforma csíkokra vágjuk. A csíkokat, a krémmel befelé a tortalap közepéből indulva csiga formában szorosan egymás köré tekerjük amíg a tortalap szélére nem érünk. A tekercsre rátesszük a krémmel megkent felével a másik tortalapot, majd a kész tortát bevonjuk a saját krémjével. Kevés ideig hűtőben dermesztjük.