keserű csokoládé | 23 dekagramm |
Ráma | 13 dekagramm |
liszt | 14 dekagramm |
sütőpor | 0.5 teáskanál |
só | 1 csipetnyi |
cukor | 25 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tojás | 3 darab |
tej | 5 dl |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
Ráma | 25 dekagramm |
kanál aprított pisztácia | 3 evőkanál |
20 dkg csokoládét olvasszunk meg 12 dkg Ramával. A maradék csokoládét aprítsuk fel. A lisztet, a sütőport, és a sót keverjük össze. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a formát kenjük ki. Keverjünk össze 1 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a csokoládés Ramát, és a tojásokat. Dolgozzuk bele a lisztet, és a csokoládédarabkákat. A tésztát töltsük tepsibe, és a sütő középső rácsán süssük kb. 25 percig. A tejből, 4 dkg cukorból, és a pudingporból készítsünk krémet. Keverjünk habosra 25 dkg Ramát, majd keverjük bele a kihűlt pudingot. A kihűlt tésztát vágjuk ketté, töltsük meg a krémmel, és tegyük rá a tészta másik felét. Krémmel és pisztáciával díszíthetjük.
Hozzászólások