étcsokoládé | 200 gramm |
Rama Vajas Íz | 200 gramm |
kristálycukor | 200 gramm |
tojás | 4 darab |
liszt | 100 gramm |
kakaópor | 50 gramm |
Dr. Oetker Instant Élesztő | 1 kávéskanál |
só | 1 csipetnyi |
durvára vágott dióbél | 100 gramm |
Sütési idő | 30 perc |
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | 25x35cm-es tepsi, sütőpapírral kibélelve |
Melegítsük elő a sütőnket 180 °C-ra. Béleljünk ki egy kb 25x35cm-es tepsit sütőpapírral (legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha bevizezzük a tepsit, így könnyebben tudjuk kibélelni). A diót vágjuk durvára.
A csokoládét és a Rama Vajas Ízt vágjuk kisebb darabokra, tegyük egy tálba és olvasszuk meg (vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben). Ha felolvadt, keverjük sima krémmé egy fakanállal.
A tojásokat keverjük habosra, fehéredésig a cukorral. Adjuk hozzá a csokis-margarinos keveréket, majd az élesztőporral, kakaóporral elkevert lisztet és diót is. Az így kapott masszát öntsük bele az előkészített tepsibe.
Süssük a 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Akkor jó, ha tűpróbánál még ragad a tészta a tű élére. Vegyük ki a sütőből és vágjuk kockákra, majd hagyjuk kihűlni.
Hozzászólások