víz | 3 liter |
---|---|
sárgarépa | 2 darab |
burgonya | 2 darab |
fehérrépa | 1 darab |
brokkoli | 0.5 kilogramm |
zeller gumó | 100 gramm |
ömlesztett sajt | 100 gramm |
Zöldségleves-kocka | 4 darab |
Brokkolileves krémsajttal a Levesek kategóriában
Pucoljuk meg a zöldségeket. Kockázzuk fel a burgonyát és sárgarépát. A zellert és fehérrépát reszeljük le. A brokkolit szedjük kisebb rózsákra.
Forraljunk fel 2 liter vizet és oldjuk fel benne a Zöldségleves-kockákat.
Tegyük a felforrt levesbe a sárgarépát. Majd 5 perc elteltével a burgonyát. Ezután pár perc múlva pedig a lereszelt zellert és fehérrépát.
A brokkolit adjuk hozzá 5 perccel a főzés vége előtt.
Ezután adjuk hozzá az ömlesztett sajtot és keverjük, míg szétolvad. Ne forraljuk ezután.