Brokkolikrémleves tojásmentes krumpligombócokkal
Brokkolikrémleves tojásmentes krumpligombócokkal
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • burgonya - 2 darab
  • liszt - 4 evőkanál
  • só - 2 teáskanál
  • szerecsendió - 2 teáskanál
  • brokkoli - 50 kilogramm
  • lenmagpehely - 2 evőkanál
  • rizstejszín - 2 dl

Elkészítés:

  1. A leveshez feldarabolt hagymát, a megmosott, és rózsáira szedett brokkolit, a meghámozott krumplit vízbe tesszük és megfőzzük.
  2. Ekkor hozzáöntjük a rizstejszínt, szükség szerinti vízzel felhígítjuk és botmixerrel krémes állagúra zúzzuk. Ekkor tesszük bele az olajat, sózzuk, ízesítjük szerecsendióval, és 5 perc múlva lezárjuk.
  3. A tojásmentes krumpligombócokhoz a krumplikat héjastul megfőzzük, majd kihűlés és hámozás után krumplinyomóval összenyomjuk.
  4. Sózzuk, belekeverjük a lisztet, és az előzőleg 10 percre beáztatott lenmagpelyhet, és homogén állapotúra dolgozzuk. Forrásban lévő vízbe tesszük és 4-5 perc alatt kifőzzük.