Feltöltve:

Brokkolikrém leves Garádi Zsofka konyhájából

timer 60
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

brokkoli1 kilogramm
burgonya3 darab
vöröshagyma4 darab
fokhagyma gerezd3 darab
növényi tejszín250 milliliter
1 teáskanál
Bors teáskanál
só mentes ételízesítő3 teáskanál
víz1.7 liter
kókuszolaj1 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A vöröshagymát hámozzuk meg, kockázzuk fel majd a burgonyával is tegyük ugyan ezt. A brokkolit szedjük rózsáira és kicsit öblítsük le vízzel.

  2. 2. lépés

    A brokkoli szárát semmiképp se dobjuk ki! Hámozzuk meg , és kis darabokra vágva ezt is a levesbe főzhetjük, vagy főzés közben elrágcsálhatjuk nyersen. (Én az utóbbit választom. : ) )

  3. 3. lépés

    Egy nagy fazékban forrósítsuk fel a kókuszolajat és pirítsuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát. Ha kissé megpirult jöhet rá a só és a bors, majd a burgonya és a brokkoli is. Ez után öntsük rá a vizet, szórjuk bele az ételízesítőt és a fazekat lefedve nagy lángon főzzük forrásig.

  4. 4. lépés

    Ha a fazék tartalma már forr, vegyük kisebb lángra. Így főzzük kb. 30 percig. Miután megpuhultak a zöldségek, reszeljük bele a fokhagymát és botmixerrel turmixoljuk simára a levest, majd öntsük bele a növényi tejszínt és pár percre tegyük vissza a lángra. (Ha tálaláskor szeretnénk a tejszínnel díszíteni, hagyjunk meg belőle egy kanállal.) Most, hogy már minden belekerült, óvatosan megkóstolhatjuk a meleg levest. Ízlés szerint adhatunk még hozzá sót vagy egyéb fűszert is.

  5. 5. lépés

    Tálaljuk pár csepp növényi tejszínnel, tökmaggal és zöldfűszerekkel.

    +Tipp: A forró levesbe tálalás előtt reszelhetünk egy kevés növényi sajtot is.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek