Brassói aprópecsenye csirkéből
Brassói aprópecsenye csirkéből
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • füstölt kenyérszalonna - 3 dekagramm
  • csirkecomb filé - 60 dekagramm
  • sárga héjú burgonya - 4 darab

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb lábost, félig töltve vízzel tegyünk fel melegedni erős lángon. A krumplikat hámozzuk meg és tegyük az enyhén sózott forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig.
  2. Közben a szalonnát vágjuk kisebb kockákra, és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. Ezalatt a fokhagymát aprítsuk fel, a húst vágjuk kisebb kockákra
  3. A tyúkhúsleves kockát 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. A Knorr tyúkhúsleves összetett, kerek ízei kiválóan egészítik ki a csirkecomb ízét. Keverjük hozzá a kockázott húst. A szalonna kisült zsírjának nagyját kanalazzuk le. Tegyük a forró serpenyőbe a húst és pirítsuk nagy lángon 2-3 percig, majd csökkentsük a lángot. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is.
  4. Pirítsuk tovább a húst közepes alacsony lángon, amíg megpuhul, és közben süssük meg az előfőzött krumplit. Finomhangoljuk frissen vágott petrezselyem zölddel, csípős paprikakrémmel.