Brassói aprópecsenye a Főételek kategóriában
A hús és a hagyma előkészítése
Mossuk meg a húst, vágjuk egyenletes kockákra, a hagymát pedig szép apróra.
Pácolás
A Knorr Fokhagymás Villámpácot keverjük el ½ dl olajjal, majd keverjük össze a hússal, hogy mindenütt érje. Hagyjuk fél órát állni.
A hús sütése
Egy edényben hevítsük fel az olajat, és tegyük rá a hagymát. Addig pirítsuk, amíg a hagyma elkezd üvegesedni, közben pedig kevergessük. Ha már jó a hagyma, tegyük rá a húst és nagy lángon addig kevergessük ,míg a húskockák minden oldala szépen kifehéredik.
Fűszerezés
Ekkor öntsünk rá egy kis vizet, sózzuk, borsozzuk, és tegyük rá a teáskanálnyi majoránnát , valamint a késhegynyi őrölt szerecsendiót.
Készre sütés
Tegyünk rá fedőt, és mindig csak annyi vizet öntsünk rá, hogy párolódhasson és lesülhessen.
Ha már puha a hús, vegyük le a fedőt és hagyjuk, hogy elfőjön a leve. Utána még egy kicsit pirítsunk rajta, amíg olyan színű nem lesz, amilyet szeretnénk.