Boszorkánypogácsa
Boszorkánypogácsa
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 25 dekagramm
  • cukor - 25 dekagramm
  • citrom - 0.5 darab
  • tojás - 4 darab
  • vagdalt dió - 15 dekagramm
  • liszt - 1 darab
  • pikáns dzsem, vagy keményebb lekvár (meggy, málna, barack) - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A Ramát a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával, a 4 tojássárgával habosra keverek, és annyi lisztet teszek hozzá, hogy ne ragadjon a massza a kezemre. Diónyi golyókat formálok, melyet az enyhén felvert tojásfehérjébe, majd a dióba forgatok. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen sorba rakom, és a tetejét az ujjammal kicsit benyomom. Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon sütöm. Amikor kezd rózsaszínű lenni, a mélyedésekbe lekvárt teszek, és kevés ideig még sütöm. Hosszú évek óta kedvenc, napokig friss, apró süti.