Feltöltve:

Boszorkánypogácsa

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

dió10 dekagramm
finomliszt25 dekagramm
tojás4 darab
citrom0.5 darab
cukor250 gramm
pikáns ízű dzsem1 kevés
Ráma250 gramm

Boszorkánypogácsa a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A cukrot, a citrom átszűrt levét, és reszelt héját, valamint a 4 tojássárgáját habosra kikeverjük, és csak annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon a massza a kezünkre. Diónyi nagyságú golyócskákat formálunk belőle, tojásfehérjébe és durvára vágott dióba hempergetjük. Ramával kikent, lisztezett tepsibe tesszük és a golyók tetejét ujjunk hegyével kissé benyomkodjuk. Előmelegített sütőben, gyenge hőfokon (140-150 fokon), szép világosra sütjük. Még melegen, kevés darabos gyümölcsdzsemet teszünk a kis kráterekbe. Különleges, finom csemege.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem