Feltöltve:

Boszorkánypogácsa

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

durvára vágott dió15 dekagramm
tojásfehérje1 darab
tojássárgája4 darab
citrom1 púpos evőkanál
finomliszt50 dekagramm
porcukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
baracklekvár1 darab

Boszorkánypogácsa a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a porcukorral, a citrom reszelt héjával és levével, a 4 tojássárgájával fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet. (A liszt pontos mennyisége a tojások nagyságától függ!) Annyit tegyünk hozzá, hogy a massza ne ragadjon a kezünkhöz. Diónyi gombócokat formázunk belőle és belefogatjuk a tojásfehérjébe (nem verjük fel!), majd a dióba hempergetjük. Ramával kikent, lisztezett tepsibe rakjuk és a golyók közepébe ujjunkkal mély lyukat nyomunk. Előmelegített sütőben gyenge tűznél szép világosra sütjük. Még azon forrón, ahogy a sütőből kivettük, a mélyedésekbe baracklekvárt teszünk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem