Feltöltve:

Boszorkánypogácsa

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
tojás4 darab
citrom reszelt héja és leve0.5 darab
finomliszt50 dekagramm
durvára vágott dió1 kevés
pikáns, darabos lekvár1 kevés
finomliszt (a fele Graham-liszt, vagy tönkölyliszt is lehet)
vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

Boszorkánypogácsa a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a porcukorral, a tojások sárgájával, és a fél citrom levével és reszelt héjával jól kikeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta elváljon az edény falától, jól összegyúrjuk. ( Recept szerint 40 dkg liszt kell bele de én többet szoktam belerakni, mert akkor még nagyon ragad!). Dió nagyságú golyókat formálunk belőle, amiket előszőr a tojások fehérjébe, majd a durvára vágott dióba kell beleforgatni, és a tepsire helyezve az ujjunkkal a közepét benyomjuk (mélyen, mert sütés alatt felemelkedik, és akkor lefolyik a lekvár!), 160 fokon kb 20 percik sütjük. Még melegen rakjuk rá a lekvárt ízlés szerint.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem