Feltöltve:

Boszorkánypogácsa

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt45 dekagramm
Ráma25 dekagramm
dió10 dekagramm
citrom1 darab
porcukor11.5 dekagramm
tojássárgája4 darab
tojásfehérje1 darab
savanykás lekvár (barack, meggy, stb.)10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A diót durvára összevágjuk, a citromot alaposan megmossuk, lereszeljük a héját, kinyomjuk a levét és átszűrjük. A sütőt 180-200 °C-ra előmelegítjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd beletesszük a citrom levét és héját. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd több részletben beledolgozzuk a lisztet is. Lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint az előírt, jól formázhatónak kell lennie a tésztának. Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk. A kissé felvert fehérjébe, majd a dióba forgatjuk, elég csak a tetejét. Tepsibe rakjuk, nem túl közel egymáshoz és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15-20 percig, szép világos színűre sütjük. Kivesszük a sütőből és azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre tegyünk sütőpapírt, hogy a golyók ne ragadjanak össze.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem