Feltöltve:

Boszorkánypogácsa

timer 20
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

dió10 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál
lágy Rama25 dekagramm
porcukor15 dekagramm
liszt45 dekagramm
tojássárgája4 darab
tojásfehérje1 darab
baracklekvár10 dekagramm

Boszorkánypogácsa a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, a levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A Ramát habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé. Egyenként hozzáadni a tojássárgát, majd több részletben beledolgozni a lisztet, (lehet hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt, jól formázhatónak kell lennie a tésztának). Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, utána a dióba forgatjuk, (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre tegyünk sütőpapírt, hogy a golyók ne ragadjanak össze. Ha kicsivel több citromot teszünk bele, kellemesen pikáns, kissé savanykás ízű sütit kapunk. Jó étvágyat mindenkinek.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem