Feltöltve:

Boszorkánypogácsa

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája4 darab
cukor25 dekagramm
citrom reszelt héja és leve0.5 darab
liszt (amennyit felvesz)1 amennyit felvesz
durvára vágott dió20 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Boszorkánypogácsa a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A Ramát, a cukrot, a tojássárgáját, a citrom héját és levét habosra keverjük, és összegyúrjuk annyi liszttel, hogy a massza ne ragadjon a kezünkre. Diónyi gombócokat formálunk a tésztából, tojásfehérjébe mártjuk (elég 2-be), majd a vágott dióba hempergetjük és Ramával kikent, lisztezett tepsibe lerakjuk. Hüvelykujjunkkal mélyedést nyomunk a gombócok közepébe és gyenge tűzön világosra sütjük. Még forrón pikáns lekvárt kanalazunk a mélyedésekbe.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem