Boszorkány pogácsa
Boszorkány pogácsa
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • dió - 10 dekagramm
  • citrom - 1 púpos evőkanál
  • Ráma - 25 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • liszt - 45 dekagramm
  • tojássárgája - 4 darab
  • tojásfehérje - 1 darab
  • baracklekvár - 1 darab

Elkészítés:

  1. A diót durvára összevágjuk, a citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A sütőt előmelegítjük.
  2. A Ramát a porcukorral kikeverjük, beletesszük a citrom héját és a levét, majd a lisztet apránként hozzáadjuk.
  3. Kis golyókat formálunk belőle, majd a kissé felvert fehérjehabba és a dióba forgatjuk, elég csak a tetejét.
  4. Tepsibe rakjuk, nem túl közel egymáshoz és a közepébe egy kis lukat csinálunk. 15-20 percig sütjük, világos színűre.
  5. Ha kész, még melegen a lukba baracklekvárt teszünk.