Feltöltve:

Borzselés torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

zselatin24 gramm
tej és 5 dkg ét tortabevonó5 dekagramm
száraz vörösbor4.75 dl
sütőpor2 teáskanál
kakaópor2 teáskanál
fahéj1 teáskanál
liszt25 dekagramm
tojás4 darab
1 darab
cukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
ribizlizselé3 evőkanál
narancshéj1 darab
porcukor9 dekagramm
tejszín500 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A puha Ramát a cukorral és csipetnyi sóval kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd 1 1/4 dl borral együtt, apránként hozzáadjuk a fahéjjal, a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a lereszelt csokoládét. Sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A kétféle bevonót forró vízfürdőben együtt megolvasztjuk, és sütőpapírra simítjuk. A többi bort a zselével és a fele narancshéjjal (lehet szárított is) felforraljuk. Feloldjuk benne a zselatint, majd 4 evőkanálnyit hűtőbe teszünk. A tejszínt felverjük, és beleszórjuk a többi narancshéjjal elvegyített porcukrot. A bort cseppenként a habba dolgozzuk. A tortalap köré karimát pattintunk. Rásimítjuk a habot, és 2 órára hűtőbe állítjuk. A darabokra törtdelt bevonóval és a borzselével díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem