Borzas sajtos pogácsa
Borzas sajtos pogácsa
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • só - 1 darab
  • tejföl - 3 dl
  • tojás - 2 darab
  • Ráma - 25 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm

krem

  • Ráma - 10 dekagramm
  • só - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • reszelt sajt - 8 dekagramm
  • liszt - 8 csapott mokkáskanál
  • tej - 0.5 liter

Elkészítés:

  1. Tésztája: 50 dkg liszt, 25 dkg Rama, 2 tojássárgája, 3 dl tejföl, kevés só. Összegyúrás után 1 órát pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk, pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, sütjük. Krém: fél liter tej, 8 dkg liszt, 8 dkg reszelt sajt, 2 tojás, só. Ezeket kikeverjük simára, és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük és tovább keverjük, teszünk bele 8-10 dkg Ramát. A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk.