Borsos tokány
Borsos tokány
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • marhalapocka - 600 gramm
  • füstölt szalonna - 15 dekagramm
  • vöröshagyma (nagy fej) - 1 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • paradicsom - 1 darab
  • zöldpaprika - 1 darab
  • őrölt bors - 1 kávéskanál

Elkészítés:

  1. A szalonnát vágjuk vékony csíkokra és süssük ki a zsírját egy serpenyőben. Eközben a húst vágjuk csíkokra, a vörös és fokhagymát apróra.
  2. A kisült szalonna csíkokat vegyük ki egy szűrőkanállal és tegyük félre. A zsírban erős lángon pirítsuk körbe a húst, adjuk hozzá a leveskockákat, a vöröshagymát, fokhagymát. Pirítsuk további 2-3 percig, majd dobjuk hozzá a kockákra vágott paprikát, paradicsomot. Pirítsuk össze.
  3. Szórjuk meg őrölt bors felével, adjunk hozzá egy kevés vizet és kis lángon félig lefedve, időnként megkeverve pároljuk készre kb. másfél óra alatt. Szükség szerint a folyadékot pótoljuk.
  4. A végén vegyük le a fedőt és pár perc alatt pirítsuk vissza a tokányt, kellemesen szaftosra. Szórjuk meg a maradék őrölt fekete borssal. Tálaljuk a sült szalonnacsíkokkal megszórva, hagymás tört burgonyával.