Feltöltve:

Borsos tokány

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

marhalapocka600 gramm
füstölt szalonna15 dekagramm
vöröshagyma (nagy fej)1 darab
Knorr Marhahúsleves-kocka2 darab
fokhagyma gerezd3 darab
paradicsom1 darab
zöldpaprika1 darab
őrölt bors1 kávéskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A szalonnát vágjuk vékony csíkokra és süssük ki a zsírját egy serpenyőben. Eközben a húst vágjuk csíkokra, a vörös és fokhagymát apróra.

  2. 2. lépés

    A kisült szalonna csíkokat vegyük ki egy szűrőkanállal és tegyük félre. A zsírban erős lángon pirítsuk körbe a húst, adjuk hozzá a leveskockákat, a vöröshagymát, fokhagymát. Pirítsuk további 2-3 percig, majd dobjuk hozzá a kockákra vágott paprikát, paradicsomot. Pirítsuk össze.

  3. 3. lépés

    Szórjuk meg őrölt bors felével, adjunk hozzá egy kevés vizet és kis lángon félig lefedve, időnként megkeverve pároljuk készre kb. másfél óra alatt. Szükség szerint a folyadékot pótoljuk.

  4. 4. lépés

    A végén vegyük le a fedőt és pár perc alatt pirítsuk vissza a tokányt, kellemesen szaftosra. Szórjuk meg a maradék őrölt fekete borssal. Tálaljuk a sült szalonnacsíkokkal megszórva, hagymás tört burgonyával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Mexikói barbacoa marharagu

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pot au Feu (Francia zöldséges marha)

timer 250"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pikáns marhahús tekercsek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pikáns hátszíntekercsek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Gazdag marha bourguignon

timer 105"
mood Könnyű
thumb_up 1

Angol sörös, marhahúsos pástétom

timer 105"
mood Könnyű
thumb_up 2

Vadas marha zsemlegombóccal

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Zöldséges ököruszály ragu

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Borsos tokány

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Marhaszelet meggyszószban

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Vadas marha

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre