Borsós-sajtos rizottó
Borsós-sajtos rizottó
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olíva olaj - 1 dl
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • parmezán - 10 dekagramm
  • fagyasztott zöldborsó - 50 dekagramm
  • arborio rizs - 35 dekagramm

Elkészítés:

  1. Készítsünk alaplevet 8 dl vízből és a Knorr Zöldségleves-kockából. Adjuk hozzá a borsót és főzzük puhára pár perc alatt.
  2. Szedjük ki a borsót az alapléből, a felét turmixoljuk össze , a másik felét hagyjuk egészben. Tegyük félre az alaplevet és tartsuk forrón.
  3. Vágjuk finomra a hagymát. Nagy lábosban, forró olíva olajon dinszteljük üvegesre a finomra vágott hagymát és adjuk hozzá a rizst. Keverjük össze és pár percig pirítsuk együtt.
  4. Fokozatosan adjuk a rizshez az alaplevet. Merőkanalanként adagoljuk, majd keverjük míg be nem szívja. Ha a rizs megpuhult, ne adjunk hozzá több alaplevet. Keverjük bele az egész és a pürésített borsót.
  5. Szórjuk meg a reszelt parmezánnal.
  6. Ha levettük a tűzről hagyjuk lefedve pár percig.
  7. A rizottót halmozzuk meleg tányérra és szórjuk meg a parmezán forgácsokkal. Dekoráljuk sült koktélparadicsommal.