Feltöltve:

Borsós-sajtos rizottó

timer 40
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
olíva olaj1 dl
Knorr Zöldségleveskocka2 darab
parmezán10 dekagramm
fagyasztott zöldborsó50 dekagramm
arborio rizs35 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Készítsünk alaplevet 8 dl vízből és a Knorr Zöldségleves-kockából. Adjuk hozzá a borsót és főzzük puhára pár perc alatt.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Szedjük ki a borsót az alapléből, a felét turmixoljuk össze , a másik felét hagyjuk egészben. Tegyük félre az alaplevet és tartsuk forrón.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Vágjuk finomra a hagymát. Nagy lábosban, forró olíva olajon dinszteljük üvegesre a finomra vágott hagymát és adjuk hozzá a rizst. Keverjük össze és pár percig pirítsuk együtt.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Fokozatosan adjuk a rizshez az alaplevet. Merőkanalanként adagoljuk, majd keverjük míg be nem szívja. Ha a rizs megpuhult, ne adjunk hozzá több alaplevet.
    Keverjük bele az egész és a pürésített borsót.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Szórjuk meg a reszelt parmezánnal.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Ha levettük a tűzről hagyjuk lefedve pár percig.

  7. 7. lépés

    A rizottót halmozzuk meleg tányérra és szórjuk meg a parmezán forgácsokkal.
    Dekoráljuk sült koktélparadicsommal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem