Feltöltve:

Borsos-mustáros kéreggel sült marha remuládmártással

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

natúr joghurt250 gramm
vöröshagyma1 darab
tojás2 darab
petrezselyemzöld4 darab
kapor2 darab
csemege uborka10 dekagramm
2 teáskanál
Globus Majonéz100 gramm
marha lapocka1 kilogramm
étolaj3 evőkanál
színes szemes bors2 teáskanál
dijoni mustár3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Legelőször is a húsról távolítsuk el az inakat és az esetleges faggyút (ha nem lapockából készítjük), majd mossuk meg.

2. lépés

Dörzsöljük be minden oldalát körülbelül két teáskanálnyi sóval, majd fektessük egy kiolajozott tepsibe.

3. lépés

Borsos-mustáros kéreggel sült marha remuládmártással elkészítés 3. lépés képe

A szemes borsot mozsárban törjük össze (lehet kapni durvára tört borsot is), majd keverjük bele a magos mustárba és ezzel kenjük be a hús tetejét.

4. lépés

200 fokra előmelegített sütőben fóliázás nélkül megsütjük sütőtől függően 40-45 perc alatt a középső rácsra tolva.
Az olaj és a kisülő esetleges zsiradék miatt sercegni és pattogni fog, valamint a mustár lehet picikét még "füstölni" is, de ettől ne ijedjünk meg!

5. lépés

Közben elkészítjük a mártást:
A majonézt és a joghurtot összekeverjük nem túl nagy tálban.

6. lépés

A két főtt tojást hideg, jó sós vízben keményre főzzük nagyjából 10 perc alatt, majd lehűtjük, megpucoljuk és apróra kockázzuk.
Ha hideg, beleforgatjuk a majonézes alapba.

7. lépés

A hagymát is megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk és szintén az alaphoz keverjük.

8. lépés

A csemegeuborkát lecsöpögtetjük, felkockázzuk és a mártáshoz adjuk.

9. lépés

Felaprítjuk a zöld fűszereket, amelyekkel meghintjük a mártást, majd sóval, borssal ízesítjük ízlésünknek megfelelően.

10. lépés

Joghurttól és majonéztől függően különböző sűrűségű lehet a mártásunk. Amennyiben túl sűrűnek találjuk kevés csemegeuborka lével hígíthatjuk.
Keverjük jól össze, majd tegyük hűtőbe, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

11. lépés

Borsos-mustáros kéreggel sült marha remuládmártással elkészítés 11. lépés képe

Közben elkészül a hús:
40-45 perc alatt a belseje még szép rózsaszín (esetleg véres) marad, ekkor a legfinomabb, de természetesen aki így nem szereti, tegyen rá alufóliát és süsse még 30-35 percet, hogy teljesen átsüljön.

12. lépés

Borsos-mustáros kéreggel sült marha remuládmártással elkészítés 12. lépés képe

Amikor kivesszük a sütőből hagyjuk szeletelés előtt hűlni.

13. lépés

Tálaljuk 1 cm-es szeletekre vágva, egymásra ernyő szerűen fektetve, mellé helyezve a mártást.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 16"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 160"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem

timer 160"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem

timer 25"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 200"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem