Borsópörkölt nokedlival a Főételek kategóriában
A vöröshagymát megtisztítjuk apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát jól elkeverjük, felöntjük 0,5 dl vízzel, beletesszük a borsót, és teszünk hozzá még annyi vizet hogy majdnem ellepje. Hozzáadjuk a delikátot ketchupot és fedő alatt puhára főzzük a borsót. Időnként megkeverjük ha szükséges utána sózzuk.
Amíg fől a borsó elkészítjük a nokedlit. Egy fazékba felteszünk vizet forrni egy evőkanál sóval. A hozzávalókból egy nem túl kemény tésztát kavarunk. A lényeg, nem kell simára kidolgozni.
Mikor forr a víz egy nokedliszaggatóval a vízbe szaggatjuk a nokedli tésztát. Egyszerre csak keveset szaggassunk a vízbe. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat.
A kész nokedlire 3 evőkanál pörkölt szaftot kanalazunk jól elkeverjük és az elkészült borsóval együtt tálaljuk.