Feltöltve:

Borsópörkölt nokedlival

timer 40
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
olaj2 evőkanál
liszt40 dekagramm
Delikát ételízesítő1 evőkanál
1 teáskanál
zöldborsó50 dekagramm
Globus Ketchup1 evőkanál
hideg víz3 dl
őrölt piros paprika1 evőkanál

Borsópörkölt nokedlival a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Borsópörkölt nokedlival elkészítés 1. lépés képe

A vöröshagymát megtisztítjuk apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát jól elkeverjük, felöntjük 0,5 dl vízzel, beletesszük a borsót, és teszünk hozzá még annyi vizet hogy majdnem ellepje. Hozzáadjuk a delikátot ketchupot és fedő alatt puhára főzzük a borsót. Időnként megkeverjük ha szükséges utána sózzuk.

2. lépés

Borsópörkölt nokedlival elkészítés 2. lépés képe

Amíg fől a borsó elkészítjük a nokedlit. Egy fazékba felteszünk vizet forrni egy evőkanál sóval. A hozzávalókból egy nem túl kemény tésztát kavarunk. A lényeg, nem kell simára kidolgozni.

3. lépés

Borsópörkölt nokedlival elkészítés 3. lépés képe

Mikor forr a víz egy nokedliszaggatóval a vízbe szaggatjuk a nokedli tésztát. Egyszerre csak keveset szaggassunk a vízbe. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat.

4. lépés

A kész nokedlire 3 evőkanál pörkölt szaftot kanalazunk jól elkeverjük és az elkészült borsóval együtt tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem