Borsóleves pulykanyakkal
Borsóleves pulykanyakkal
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 teáskanál
  • sárgarépa - 3 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • zeller - 1 darab
  • gomba - 1 darab
  • búzadara - 3 evőkanál
  • só - csipetnyi
  • zöldborsó - 40 dekagramm
  • petrezselyem - 2 darab
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • Knorr zöldségleves alap - 1 darab
  • pulykanyak - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A pulykanyakat előfőzzük a Knorr zöldségleves alap hozzáadásával.
  2. Egy kevés Ramán megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket amivel pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, majd adunk hozzá egy teáskanál édes pirospaprikát és felöntjük az előfőzött pulykanyakkal, valamint a levével. Ízesítjük sóval és egy kevés borsikafűvel.
  3. Amíg fő, elkészítjük a daragaluskát. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, a tojássárgájával elkeverjük a búzadarát, csipetnyi sót adunk hozzá és egy kis kanálnyi Ramát. Az utolsó forrás előtt óvatosan a levesbe szaggatjuk.