Borsókrémleves sajtos pirítósokkal
Borsókrémleves sajtos pirítósokkal
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • kemény sajt - 100 gramm
  • Főzőtejszín - 100 milliliter
  • zöldborsó - 800 gramm
  • Knorr Csirkehúsleves-kocka - 2 darab
  • friss petrezselyem zöld - 1 csokor
  • kenyér - 4 szelet

Elkészítés:

  1. Reszeljük le a sajtot. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Tegyük a borsót 1 liter vízbe és adjuk hozzá a Knorr-kockát. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és főzzük 10 percig. Majd pürésítsük egy botmixerrel.
  2. Ezalatt kenjük meg a kenyérszeletkéket margarinnal és tegyük a sütőbe 5-7 percre. Majd szórjuk meg reszelt sajttal és süssük további 5 percig őket.
  3. Öntsük a tejszínt a leveshez és tálaljuk a sajtos pirítósokkal és szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel.