Borsófőzelék kókusztejjel
Borsófőzelék kókusztejjel
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 8 dekagramm
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • cukor - 2 teáskanál
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • zöldborsó - 70 dekagramm
  • étkezési keményítő - 4 teáskanál

Elkészítés:

  1. A kiolvasztott zöldborsóst pároljuk meg egy lábosban a margarinon pár perc alatt.
  2. Majd öntsük föl a kókusztejjel és ízesítsük Delikáttal és egy kis cukorral. Forrástól számítva főzzük kb. 8-10 percig.
  3. Közben keverjük simára a keményítőt egy kis vízzel. Öntsük a főzelékhez és sűrítsük be vele. Majd főzzük kis lángon további 2-3 percig folyamatosan kevergetve.
  4. A végén szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel, vagy a még különlegesebb ízélmények kedvelői használjanak friss koriander zöldet.