Borsófőzelék
Borsófőzelék
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zöldborsó - 70 dekagramm
  • Rama Vajas Íz - 8 dekagramm
  • liszt - 2 púpos evőkanál
  • tej - 600 milliliter
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • evőkanál cukor - 1.5 evőkanál

Elkészítés:

  1. Olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá az átöblített, jól lecsepegtetett zöldborsót. Közepes lángon pároljuk 2 percig. Adjuk hozzá a cukrot és időnként megkeverve pároljuk további 2 percig.
  2. Szórjuk meg a borsót a liszttel és keverjük jól el, majd öntsük lassan hozzá a hideg tejet, folyamatosan kevergetve.
  3. Ízesítsük Delikáttal. Lefedve, lassú tűzön főzzük készre kb. 6-8 perc alatt. Időnként kevergessük meg.
  4. Szórjuk meg a frissen vágott petrezselyem zölddel. Kóstolás után szükség szerint utóízesítsünk sóval, cukorral, esetleg Delikáttal.