Feltöltve:

Borsófőzelék

timer 25
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 5

Hozzávalók

Rama Vajas Íz8 dekagramm
petrezselyem zöld1 csokor
Cukor1 evőkanál
tej6 dl
Liszt2 evőkanál
Delikát ételízesítő2 teáskanál
zöldborsó70 dekagramm

A borsófőzelékről
A borsófőzelék - vagy nevezhetjük cukorborsó főzelék néven is -, az egyik legnépszerűbb étel a magyar konyhában. A kisgyermekektől kezdve, egészen az idősebb korosztályig nagy népszerűségnek örvend. A zöldborsó főzelékről sokaknak az iskolai menza jut eszébe. Remek köretként szolgálhat a különböző fasírtokhoz, rántott ételekhez. Ha esetleg még frissebb és savanykásabb ízvilágot szeretnénk elérni, akkor a főzés végén facsarjuk bele egy citrom levét.
Amellett, hogy finom, gyorsan és egyszerűen is elkészíthető, főleg, hogy sok olyan mozgalmas napunk van, amikor jól jön, ha időt tudunk spórolni. A borsófőzelék elkészítéséhez nem sok dolog szükséges. Egy átlagos háztartásban biztos, hogy megtaláljuk a szükséges hozzávalókat, hiszen melyik háztartásban ne akadna egy kis liszt, petrezselyem és néhány deka zöldborsó. A borsófőzelék elkészítése tehát még akkor is kivitelezhető, ha aznap nem tudsz elmenni a boltba. A borsófőzelék titka, hogy amikor már puha a borsó, akkor kiveszünk a levéből, majd összeforgatjuk a lisztes tejföllel, és beleöntjük a lábosba. Hogy miért kell kivenni a zöldborsó levéből? Azért kell kivenni egy kis zöldborsó levet, hogy ne legyen annyira csomós, amikor beleöntjük a hűtött tejfölt a borsófőzelékbe. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a finom zöldborsófőzeléket. Ezek után pedig csak ámulunk, hogy milyen krémes és sima állagú borsófőzeléket varázsoltunk. Ha unod már a hagyományos borsófőzeléket, akkor próbáld ki bátran a mentás változatot is.

Elkészítés

1. lépés

A kiolvasztott zöldborsót tegyük egy lábosba a margarinnal együtt. Pároljuk lefedve néhány percig, időnként keverjük meg.

2. lépés

Szórjuk meg a borsót a liszttel és keverjük jól el benne. Majd öntsük lassan hozzá a hideg tejet, folyamatosan kevergetve.

3. lépés

Ízesítsük Delikáttal és egy kis cukorral. Lefedve, lassú tűzön főzzük készre kb. 6-8 perc alatt. Időnként kevergessük meg.

4. lépés

A végén még szórjunk bele frissen vágott petrezselyem zöldet. Tálaljuk sült kolbásszal, fasírttal, vagy bundás kenyérrel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem