Boros sósrúd
Boros sósrúd
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • olaj - 2 dl
    • fehér, vagy vörösbor - 2 dl
    • sütőpor - 1 csomag
    • só - 1.5 csapott mokkáskanál
    • bors - 1 kis
    • finomliszt - 1 adag

    Tetejére

    • tojásfehérje a kenéshez - 1 darab
    • szezámmag, köménymag, vagy szemes mák a szóráshoz - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. Az olajat, a bort,a sót, a sütőport és a borsot egy tálban összekeverjük és fokozatosan adjuk hozza a lisztet, hogy se túl puha, se túl kemény tésztát kapjunk.
    2. 1-cm vastagságúra kinyújtjuk és kis rudakat vágunk belőle. Megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal, köménnyel, vagy szemes mákkal ízlés szerint.
    3. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.