Feltöltve:

Boros rolád

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

darabolt étcsoki

Tésztához

sima liszt100 gramm
citrom reszelt héja1 darab
vanillincukor1 csomag
cukor100 gramm
tojás5 darab

Krémhez

lágy Rama250 gramm
vaníliás pudingpor2 csomag
citrom leve1 darab
fehérbor + 100 ml víz400 milliliter
porcukor200 gramm

Boros rolád recept.

Elkészítés

1. lépés

A tojást a cukorral, a vanillincukorral, és a reszelt citromhéjjal krémesre felverjük. A lisztet rászitáljuk, és óvatosan belekeverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben (30x35 cm) egyenletesen elosztjuk. A tepsit az előmelegített sütőbe csúsztatjuk, és a tésztát megsütjük. A tésztát egy cukorral megszórt sütőpapírra helyezzük. Az alját hideg vízzel megkenjük, és a hozzásült sütőpapírt eltávolítjuk. A krémhez elkészítjük a pudingot a tasakon lévő előírás alapján, de nem tejjel, hanem a borral és a citrom levével. A pudingot lehűtjük, hűtés közben többször megkeverjük. A Ramát a porcukorral elkeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a pudinghoz. A lehűlt tésztát a pudingkrém háromnegyedével megkenjük, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. A rolád külsejét megkenjük a maradék krémmel, megszórjuk csokireszelékkel, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem