Feltöltve:

Boros rolád

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
csokoládé

Krémhez

porcukor200 gramm
fehérbor400 milliliter
citrom leve1 darab
vanília puding1 csomag
lágy Rama250 gramm

Tésztához

tojás5 darab
cukor100 gramm
vanilincukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
simaliszt100 gramm

Elkészítés

1. lépés

A tojást a cukorral, a vanilincukorral és a reszelt citromhéjjal krémesre felverjük. A lisztet rászitáljuk, és óvatosan belekeverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben (30x35 cm), egyenletesen elosztjuk. A tepsit az előmelegített sütőbe csúsztatjuk, és a tésztát megsütjük. A tésztát egy cukorral megszórt sütőpapírra helyezzük. Az alját hideg vízzel megkenjük, és a hozzásült sütőpapírt eltávolítjuk. A krémhez elkészítjük a pudingot a tasakon lévő előírás alapján, de nem tejjel hanem a borral és a citrom levével. A pudingot lehűtjük, hűtés közben többször megkeverjük. A Ramat a porcukorral elkeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a pudinghoz. A kihűlt tésztát a pudingkrém háromnegyedével megkenjük, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. A rolád külsejét megkenjük a maradék krémmel, megszórjuk csokireszelékkel, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem