Borjúval töltött kacsa
Borjúval töltött kacsa
  • timer90 perc
  • moodNehéz
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • Tojás - 6 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • szegfűbors - 1 teáskanál
  • tej - 200 milliliter
  • babérlevél - 2 darab
  • szalonna - 100 gramm
  • fehérrépa - 1 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • Hagyma - 1 darab
  • zeller - 1 darab
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 1 evőkanál
  • szerecsendió - 1 csipetnyi
  • kacsa - 1 kilogramm
  • borjúhús - 600 gramm
  • zsemle - 1 darab
  • zsíradék - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A zöldségeket tisztÍtsd meg és vágd kockára.. A szalonnát vágd vékony szeletekre.
  2. Forralj fel 1 l vizet és oldd fel benne a Knorr szárnyas-zöldség húslevest.
  3. Töltelék: a hagysmát vágd apróra, üvegesÍtsd a zsÍradékon és add hozzá a tojást. Süss rántottát. A zsemlét áztasd a tejbe.
  4. A borjúhúst daráld le és keverd össze a rántottával és a zsemlével, szerecsendióval és őrölt szegfűborssal, valamint két nyers tojással. ÍzesÍtsd Knorr Sertéssült fűszrkeverékkel.
  5. Az Így elkészÍtett töltelékkel töltsd meg a kacsát. A szalonnát fektesd tűzálló tálba.
  6. Tedd a tálba a kacsát, fedd be a zöldségekkel és a fűszerekkel. Fedő alatt kb. 2 órát süsd. Időről időre locsold a húslevessel.
  7. A pecsenyeléhez add hozzá a lisztet, 3 pohár húslevest, főzd néhány percig és öntsd rá sa tányérokon a feldarabolt kacsára.