sárgarépa | 1 darab |
---|---|
Tojás | 6 darab |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
szegfűbors | 1 teáskanál |
tej | 200 milliliter |
babérlevél | 2 darab |
szalonna | 100 gramm |
fehérrépa | 1 darab |
póréhagyma | 1 darab |
Hagyma | 1 darab |
zeller | 1 darab |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 1 evőkanál |
szerecsendió | 1 csipetnyi |
kacsa | 1 kilogramm |
borjúhús | 600 gramm |
zsemle | 1 darab |
zsíradék | 4 evőkanál |
Borjúval töltött kacsa a Főételek kategóriában
A zöldségeket tisztÍtsd meg és vágd kockára.. A szalonnát vágd vékony szeletekre.
Forralj fel 1 l vizet és oldd fel benne a Knorr szárnyas-zöldség húslevest.
Töltelék: a hagysmát vágd apróra, üvegesÍtsd a zsÍradékon és add hozzá a tojást. Süss rántottát. A zsemlét áztasd a tejbe.
A borjúhúst daráld le és keverd össze a rántottával és a zsemlével, szerecsendióval és őrölt szegfűborssal, valamint két nyers tojással. ÍzesÍtsd Knorr Sertéssült fűszrkeverékkel.
Az Így elkészÍtett töltelékkel töltsd meg a kacsát. A szalonnát fektesd tűzálló tálba.
Tedd a tálba a kacsát, fedd be a zöldségekkel és a fűszerekkel. Fedő alatt kb. 2 órát süsd. Időről időre locsold a húslevessel.
A pecsenyeléhez add hozzá a lisztet, 3 pohár húslevest, főzd néhány percig és öntsd rá sa tányérokon a feldarabolt kacsára.