sárgarépa | 1 darab |
---|---|
tojás | 6 darab |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
szegfűbors | 1 teáskanál |
tej | 200 milliliter |
babérlevél | 2 darab |
szalonna | 100 gramm |
fehérrépa | 1 darab |
póréhagyma | 1 darab |
hagyma | 1 darab |
zeller | 1 darab |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 1 evőkanál |
szerecsendió | 1 csipetnyi |
kacsa | 1 kilogramm |
borjúhús | 600 gramm |
zsemle | 1 darab |
zsíradék | 4 evőkanál |
Borjúval töltött kacsa a Főételek kategóriában
A zöldséget tisztítsd meg és vágd kockára. A szalonnát vágd vékony szeletekre.
Forralj egy l vizet és oldd fel benne a Knorr Marhahúsleves kockákat.
Töltelék: a hagymát aprítsd fel, üvegesítsd a zsíradékon és add hozzá a tojást. Süss rántottát. A zsemlét áztasd a tejbe.
A borjúhúst daráld le és keverd össze a rántottával, a zsemlével, a szerecsendióval, az őrölt szegfűborssal és két nyers tojással. Ízesítsd Knorr Sertéssült fűszerrel.
Az így elkészített töltelékkel töltsd meg a kacsát. A szalonnát tedd tűzálló tálba.
Tedd a tálba a kacsát, fedd be a zöldségekkel é a fűszerekkel. Süsd fedő alatt kb. 2 órát. Időnként locsold meg a levessel.
A pecsenyeszószhoz adj lisztet, keverd össze, adj hozzá 3 pohár levest, főzd néhány percig és öntsd a tányéron a felvágott kacsára.